Kolejny z uszkodzoną klimatyzacją

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czer
    Classic
    • 2008
    • 11

micrusec, nie odwracają kota ogonem. Na takie zachowania od zawsze jest paragraf i żadna homopropaganda nic tu nie zmieni. Pytanie, co w tym kierunku zrobiła szkoła, a co rodzice i niech nikt nie pier....że szkoła nie wiedziała, a rodzice nie zdawali sobie sprawy...
    Po drugie tak samo mogło się stać z grubym, rudym czy piegowatym. Dzieci nie znają granic i ktoś musi im je pokazywać.
  • krzysn
    Rider
    • 2007
    • 515

Może ktoś pomoże...

Mam ciemną plamę na chłodnicy klimatyzacji co chyba świadczy o nieszczelności. Klima chłodzi bardzo dobrze, ale dzisiaj zauważyłem problem. Po uruchomieniu silnika ac nie działa, wręcz mam wrażenie iż po uruchomieniu silnika auto grzeje wnętrze (na zewnątrz ponad 25 stopni, Klima na 19). Vcds nie pokazuje błędów, no może poza jednym z can, sporadyczny brak zasilania wskaźników. Skasowałem i nie wrócił.

Teraz najważniejsze: po lekkim przygazowaniu klima zaczyna działać, chłodzi super. Vcds pokazuje 7 stopni Celsjusza na kratkach. Niestety, nie mogę wejść w bloki pomiarowe od klimy, są nieaktywne (vcds 12.12, chińczyk). Pewnie to nie ma związku, ale wczoraj zakodowałem staging i gaszenie dziennych po zaciągnięciu ręcznego. Aktywne za to są opcje "advances" czy jakoś (piszę z pamięci) tak gdzie można śledzić sporo parametrów klimatyzacji.

Sprawdzałem jeszcze w ten sposób: z wyłączoną klimą przygazowałem i wtedy włączyłem ac. Nie rusza, dopiero ponowne podniesienie obrotów (wystarczy ok 2000) włącza sprężarkę.

Czy zbyt niskie ciśnienie w układzie może być powodem takiego zachowania klimatyzacji? Planowałem przejeździć lato bez ruszania klimy i dopiero na wiosnę sprawdzić ile mam czynnika. Problem wyszedł przypadkiem i trochę obawiam czy klima nie siądzie podczas podróży nad morze.

Komentarz

Pracuję...